jueves, julio 28, 2005

Examen!

Bon dia a tots!

Un dels exàmens que més em vaig alegrar d'aprovar va ser el de conduir... quin descans!!!

Situem-nos en el propi dia d'examen. Al cotxe habitualment hi ha 4 persones. Analitzem-les!

De copilot trobaràs el teu professor. N'hi ha de tots tipus:

1.- Carajillero: segons a quines hores pot venir amb cert tuf a Torres 5, Anís o similar. Solen venir amb el paquet "Rubia! Te metía de to menos..." inclòs de sèrie.
2.- Histèric: van fotent bronques. Es tracta de la versió menys pedagògica. L'has cagat? Doncs et semblarà que t'has de cremar en el foc de l'infern i a més ets un inepte a part de tenir la culpa que a casa seva no pinti res.
3.- Gairebé mut: durant 45 minuts l'únic que diu és: gira a la dreta, a l'esquerra, aparca, fins demà.
4.- El de los recados: et va portant conduint i de sobte pares davant d'una tintoreria, supermercat o similar... depenent de les coses que hagi de fer. També pot venir amb l'extra trucades per mòbil.
5.- El de "te voy a exprimir la cartera": solen ser dels que no et donen els comandaments i repeteixen contínuament: "no et veig preparat, eh?" malgrat portar 200 pràctiques.
6.- Afegiu vosaltres mateixos: la riquesa d'aquest món és espectacular.

Habitualment tots són físics nuclears. Se sol demostrar en l'aparcament per exemple:

"Para aparcar lo que tienes que hacer es tirar marcha atrás, cuando pases el coche justo la mitad de la ventana de atrás giras todo el volante hasta que un ángulo de 60º (me ve cara de transportador de ángulos?). Luego giras todo hacia el otro lado y ajustas. Ruedas rectas y freno de mano". També controlen distàncies amb dits: et sobren 4 dits, ajusta't 2 dits, t'has passat 6 dits (ni sistema mètric, ni anglosaxò... el de professor d'autoescola)

El meu professor deia això i segur que molts dels vostres també. Tenia les característiques 2, 3 i 5.

El dia de l'examen tens una persona amb característiques similars a les teves just darrere teu: nerviós, fins els nassos de fer pràctiques i amb un forat a la butxaca important... és l'altra persona que s'ha d'examinar o que en alguns casos ja s'ha examinat. En aquest segon cas pot ser que sàpiga que ha suspès (normalment t'ho ensumes amb: "vale, vale, pare aquí y baje del coche") o que tingui l'incertesa (pot tenir faltes lleus per... respirar més de 10 cops en 1 minut, gratar-se l'orella o que faci sol).

I, finalment, l'estrella de la festa: l'examinador! Quins personatges els examinadors. Es posen darrere del teu professor. Habitualment arriben tard i, en el meu cas, directes del bar a l'examen. Poden ser de molts tipus però la classificació bàsica seria: simpàtic (10%) o antipàtic o poc empàtic (90%). Imagineu-vos tot el dia: gire a la izquierda, cuando pueda a la derecha, aparque... No és una feina gaire apassionant, la veritat.

El meu tenia (del dia que vaig aprovar... va ser a la 2a!) una característica desagradable: la poca anticipació als seus desitjos. De l'ordre de 5 mm abans, et deia si havies de girar o què.

Almenys a Barcelona existeixen uns "cupos" importants. Si ja s'ha cobert el "cupo" doncs és més dificil aprovar per la zona, les situacions, la durada, etc.

Per a aquells que us l'heu tret a Barna us explicaré el meu examen:

Sortida del Sot del Migdia-Montjuïc-Carrer Lleida i quan semblava que anava cap a Montjuïc un altre cop... no! a l'esquerra cap a Poble Sec (atenció no envaïu el carril... t'has d'obrir una miqueta més). I no hi ha Poble Sec sense Stop en pujada, és un mite. Qualsevol el coneix... o no és veritat?. Un cop fet el stop a l'esquerra-Rotonda i el mític "aparque cuando pueda"... qué mamón en baixada!!!!! Aparco i "fuera". Comença la incertesa... hauré aprovat? Finalment veig que l'home apunta alguna cosa, miro sense que es noti gaire i el tio se n'adona... mierda! Ja l'hem cagat... però no! Vaig aprovar! ueeeeeeeeeeeeeee.

L'examen que més m'he alegrat d'aprovar a la meva vida... s'ha acabat matinar, s'ha acabat creuar mitja Barcelona per a fer les pràctiques, s'ha acabat haver de trobar-me amb el Sr Marc i benvingut a la jungla! Límits de velocitat, kamikazes, taxistes, multes, policia, paga benzina, assegurança i impost de circulació!

Petons i abraçades!

Raül

No hay comentarios: