martes, octubre 04, 2005

Dinho

Ei!

En aquest comentari voldria parlar d'un dels millors jugadors de futbol del món Ronaldinho. Descriptivament podríem dir que és un home brasiler, amb el cabell llarg, una dentadura prominent, moreno i certament fibrat.

Quant a les seves habilitats dintre del camp podem destacar el regat, la màgia, el xut, la col·locació i que fa millors els seus companys (peazo tòpic!).

Però el que penso que el fa especial és que demostra ser bastant humà. Em refereixo a què és integrador, sempre somriu, és proper a la gent i demostra valors familiars amb la seva mare Miguelinha. Tots aquests valors han fet que sigui un jugador estimat i admirat en els 3 anys que porta com a jugador blaugrana. En aquesta imatge de persona que no comet excessos i familiar té gran part de "culpa" tant la seva mare com el seu germà que han preferit una carrera prolífica sense polèmiques extrafutbolístiques. És possible que també tingui alguna a cosa a veure el seu patrocinador (Nike) fart de tenir nens capritxosos que només saben gastar diners i muntar shows allà on van.

Però ja se sap, si et patrocinen tenen dret sobre tu i la teva imatge. No em va agradar gens el fet que dissabte passat portés unes botes amb incrustacions d'or de 24 kirats (si és que s'escriu així). Aquesta ostentació és excessiva. El preu d'aquelles botes solucionarien molts problemes a la gent menys afavorida pel destí.

No sóc home de demagogies i declaro que el futbol és una forma d'ostentació extrema. No obstant, els jugadors cobren allò que produeixen. I si produeixen això és perquè algú ho consumeix i aquests som nosaltres: merchandising, anuncis de TV, partits en obert i de PPV, assistència al camp, mundials i eurocopes, braves al bar veient el futbol, diaris, programes de ràdio, cafés comentant el penal no xiulat... el món del futbol mou molts diners, més del que us imagineu... i això és per tots aquells que ho seguim.

Però d'aquí a jugar amb unes botes amb or... penso que més enllà que qui mana és qui paga, un jugador mediàtic i amb influència com Ronaldinho o el Barça podem canviar segons quines polítiques d'una multinacional com Nike... però probablement els advocats d'aquest monstre de fer diners i explotar ja ho tenen previst i està signat en algun contracte... vés a saber si no ho han intentat i s'han vist lligats de mans i peus... com és la humanitat, oi? Tot pels diners...

Petons i abraçades

Raül

3 comentarios:

Anónimo dijo...

De acuerdo, a mí tampoco me gustó lo de las botas con incrustaciones de oro.
La verdad es que ahora mismo tiene en su mano -o en sus pies- una oportunidad genial para demostrar que es un verdadero crack: subastar esas botas y donar el dinero recaudado a la peña necesitada de su país (por ejemplo).
No lo veo tan difícil, ¿vosotros?.
Venga Raül, cartita al señor Laporta -que n'aprenguin!- o a algun diario. Que si lo consigues te invito a unas bravas en el Tomás, en un día sin partido, claro.
Amelí

Anónimo dijo...

Lo mejor fue ver al notcia en el sport y pensar en como se debian felicitar el dia anterior por ya tener portada. lo de las botas excesivo como casi todo peor bueno si con la pasta que le dan de nike ayuda a un par de ongs o crea un par de escuelas en brasil tendremso que darnos por satisfechos.

Anónimo dijo...

No me queda otra que quitarme el sombrero, e invitarte a unas bravas en el Tomás...

CARTAS AL DIRECTOR DE EL PERIÓDICO
Domingo 9 de octubre
"Oro para Ronaldinho
Raül Avellaneda de la Calle
Barcelona

Me declaro fan de Ronaldinho. No sólo por su juego, que es de otra galaxia, sino porque demuestra día a día que es un crack dentro y fuera del campo. Siempre está dispuesto a sonreír, saludar, firmar autógrafos y estar por los que pagan su sueldo estratosférico. Ronaldinho tiene la suerte de poder contar con un entorno (familia, club, patrocinador...) que le marca por dónde tiene que ir. La semana pasada llevaba unas botas con oro incrustado. Me pareció de una ostentación excesiva. Con todo lo que él representa, no puede llevar un calzado de este tipo. Demostraría su grandeza subastando estas botas y dando el dinero que con ellos obtuviera a una causa benéfica. ¡Ánimo, Ronaldinho! Demuestra si vales la pena o eres uno más."

Muy bien muy bien raül,
Amelí