martes, octubre 11, 2005

Tantes coses a fer...

Fa un parell de setmanes, durant les festes de la Mercè, em vaig passar per plaça Catalunya on hi havia una mostra d'entitats. N'hi havia de tot tipus: de solidàries, de treball, d'associacions de tota mena (Amics del Conill, per exemple).

Si ens centrem en aquelles associacions que es munten per a ajudar a la gent en podríem comptar fins a 100 aquell dia: Projecte Home, Justícia i Pau, Intermon, associacions d'ajuda a malalts de càncer, SIDA, esclerosi, fibromiàlgia...

És un lloc on parar-te a reflexionar... realment tenim molta feina a fer... però és feina que s'hauria de fer diàriament, molt costosa en temps i diners... que ens exigeix compromís complet. Però no podem comprometre'ns a tant. Cal conéixer les nostres limitacions i molts cops no ens adonem.

No som superherois ni molt menys. No podem ajudar tothom, no podem donar totes les nostres hores als altres. Necessitem omplir la nostra font interior per a poder donar als altres. Necessitem descansar, necessitem temps per a nosaltres.

No obstant, hi ha l'altra forma de vida. La vida d'aquells que no s'enrecorden dels altres més que per Nadal o quan hi ha alguna campanya per televisió. Aquells que passen de tot, que no miren què ni quant compren, que no saben què succeeix al món realment (més enllà de la lliga de futbol), que no saben de res i el que és el pitjor que no els importa.

Tenim feina a ajudar a qui ho necessita però també a obrir els ulls a aquella gent tant despreocupada per la realitat que ens envolta. Nosaltres també necessitem ajuda per a picar contra parets de formigó, per a canviar les estructures creades, per parar la voràgine de la rutina i de la inèrcia d'aquest món que s'està enfonsant poc a poc.

Creem més riquesa que mai però cada cop hi ha més pobres... degut a què cada cop hi ha més rics (o menys rics amb més riquesa!). Cal que lluitem cada dia, no pot haver descans d'això. Però necessitem que algú ens recarregui de tant en quant les bateries, que doni sentit a la nostra lluita. Potser no tant resultats però si recolzament. Els resultats potser seran a llarg termini però avenços, gent que està al teu costat, que valora el que fas i que t'empeny quan ja no pots més.

Els objectius del mileni? Irreals. Que pel 2015 hi hagi la meitat de pobres que actualment? No serà possible hi ha més no és suficient... com som els països del primer món... dient qui és pobre i qui no... potser ells ens ho podrien dir millor... quanta prepotència.

Només una dada. El gran Arcadi Oliveres va dir l'altre dia que el 0,7% no és suficient ja que aquest ja estava obsolet quan es va plantejar. Actualment hauria de ser del 6% segons la UNESCO.

Què t'apuntes a la lluita activa?

Petons i abraçades

Raül

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Hi, I came by actually looking for a specific blog... but got yours instead. However, after
looking around a bit, I see that it is well worth bookmarking for more visits later.

how to catch your wife cheating.

Anónimo dijo...

Bueno, yo no te puedo ofrecer una web enseñándote como tu mujer te engaña (si borras el mensaje de arriba quedaré como un subnormal, así que no lo hagas), pero sí puedo opinar sobre tu texto.

Veamos, hay muchas cosas por hacer, cierto, pero maticemos el papel de las ONG. Para nada las quiero desprestigiar ni demonizar, pero creo que se debería reflexionar sobre que sólo en Espanya haya más de 4.000 ONG... Me parece una pérdida de recursos y tiempo impresionante. Para destruir no se necesita demasiada organización, pero sí para construir y ayudar. Así que apliquémonos ya el cuento, que nos están esperando.
Besos
Amelí

Jordi dijo...

Grande, hermanito, grande...

Ameli, cierto que falta coordinacion y se malgastan muchos recursos. Pero el problema no esta ahi, esta en nuestra conciencia ciudadana del dia a dia, en cambiar el chip. Ahi se malgastan muchos mas recursos, y a cada segundo. Cambiemos nuestra actitud (eso va a ser bien jodido) y lo demas vendra dado.