miércoles, octubre 05, 2005

Arrisca't a somniar i actua!

Aquest és el lema pastoral dels maristes de Catalunya. Penso que és un gran lema, senzill d'entendre i què dóna molt que pensar.

La presentació que han preparat també és entenedora i es nota que cada cop dominen més el powerpoint (aviat caldrà treballar amb OpenOffice... fora l'explotació Mocosoft!). Es tracta d'imaginar un món millor, fins aquí crec que tots ho hem fet algun cop. Ara bé, cal arriscar-se en les opcions del somni, verbalitzar-ho, comunicar-ho, formar-se, compartir-ho!

Però el més dificil és actuar, està clar. Personalment, em produeix una crisi... et passes tot el dia parlant de canviar el món però... falta donar la passa i actuar! No només comprar café de comerç just o posar-se una banda blanca...

Hi ha molta informació i campanyes a què adherir-se: comercio con justicia, qui deu a qui?, pobrezacero.org... però ens falta la força per a participar-hi ben activament... ens falta l'última empenta i llançar-s'hi.

Conec gent que ho ha fet i és admirable. Gent que "sacrifica" (que per a ells no és tal) el seu mes de vacances per a col·laborar en tot el que poden. Gent que el dia a dia el comparteix amb els menys afavorits. Gent que són exemples amb potes de tot allò amb què nosaltres ens omplim la boca...

Doncs això ens quedem amb el lema... Arrisca't a somniar i actua!

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios: