miércoles, octubre 19, 2005

Una altra cosa

Hola a tots!

Estic fart de la política. Cada dia més polèmica... així que passo de comentar més coses sobre el tema. Llegeixo i m'informo de com està el tema però amb limitacions. Ara al matí sento una estona les notícies i el debat i quan són les 9 habitualment canvio a música (si no he arribat a la feina encara) just abans que comenci l'anunci de l'inefable "El Corte Inglés".

Així que avui parlaré de la meva tasca d'animador. És ben curiós el que passa aquest any... us ho comento. Aquest és el meu 8è any com a animador a l'Associació Juvenil Mà Oberta-Cor Obert de la Immaculada (abuelo! dinosaurio! carroza!). He estat a diverses branques: 4 anys a Mà Oberta (12-14 anys), 2 a Cor Obert I (14-16 anys), un a Cor Obert 3-4 (16-18 anys) i aquest any a Joves 1 (18-19 anys).

Han estat moltes experiències, sortides, reunions, pregàries i reflexions que m'han canviat com a persona. Ara sóc més obert, tinc menys vergonya (no vol dir que sigui un desvergonyit, eh!) i sobretot he après molt. Sobretot he après a intentar comprendre les persones, reflexionar molt, escoltar i sobretot observar les coses, les persones i les seves accions a més de mirar als ulls quan parlo o em parlen.

Aquest any passa una cosa curiosa. Hi ha un grup amb el què he estat durant 4 anys i aquest serà el 5è. És dona el cas que ara alguns d'ells entren com a animadors i succeeix una dualitat de company - acompanyat ben curiosa. D'una banda treballem plegats en tirar endavant les respectives associacions (són 3 associacions diferents representades al grup) i de l'altre els faig d'animador.

Per a mi és tot un repte ja que són gent que té el cap ben moblat, que saben de què va el rotllo però que demanen treballar-se més ells, conèixer-se millor i conèixer també la realitat que els envolta. És una cosa que em fascina però que sóc conscient que no és fàcil. Son 7 anys de diferència però moltes coses compartides com a companys. Entenc que la barrera entre animador i "xaval" ja no ha de ser tant ampla però les coses canvien i ells i jo saben que sóc el seu animador i ells els meus nens-companys.

Fa unes setmanes vam fer sortida i ens ho vam passar molt bé. No vam fer gaires dinàmiques però vam compartir vida que d'això es tracta. Vam anar a una casa perduda a Òdena amb un camí poc il·luminat... prous problemes va tenir la nostra guia quan vam apagar els llums del cotxe i la seva moto no feia prou llum. Un altre va aconseguir incinerar una pizza cuinant-la a lo bonzo en una llar de foc. Dues van estar xerrant fins a les 5 de la matinada tot i no ser conscients de què era tan tard! El matí ens va sorprendre amb un esmorzar a base de pastes acabades de comprar i xocolota grumollosa (si aquest terme existeix) mancada de llet i amb massa xocolata. Finalment, vam anar a pidolar a casa de l'amfitriona tot deixant-nos el menjar que havíem comprat per dinar a la casa on vam dormir... tot un desastre però vam riure tant!!!

Gràcies a tots pel camí que acabem de començar!!!!

Petons i abraçades

Raül

P.S.: no he estat massa explícit però... suficient, oi?

6 comentarios:

Anónimo dijo...

Parla un ex-animat del Raül.

Que sapigueu que no només ell ha canviat. El Raül ha estat un mestre per a molts nanos, entre els quals m'incloc, i era d'esperar que alguns d'aquests també esdevinguessin mestres, entre els quals no m'incloc.

I si ell diu que ha viscut molt, jo puc exactament el mateix, he passat dos anys al seu costat i he crescut, he après, he estimat, he pensat, he rigut, he descobert, he valorat, he somniat... i he estat ajudat a construir ciments perque tot això no s'acabi mai, perque vagi a més.

És un gran animador, sincerament.

Anónimo dijo...

Snif snif... però què bonito!!!!
Oye Raül, mientras me seco las lágrimas de emoción... es que cuando me pongo romántico... ´sólo decirte que para cuándo una crónica del match!!! Ese Puyi nick carter, crack del partido.
Convocatoria: No es un crack, pero cuerpo y defensa. Qué grande soy!!!
Un abrazo. Otro día comento este mejor.
Javi

Raül dijo...

Hola!

Gràcies per la sinceritat Blob, en vam parlar però t'ho agraeixo de tot cor.

Javi mamón

Apa siau!

Anónimo dijo...

La verdad es que de vez en cuando, y más a menudo de lo que esperaba, echo de menos la Associació y todo lo que ella comporta.

Fueron unos años muy gratificantes, llenos de vivencias y personas que guardo con mucho cariño en algún lugar.

Fdo.
Un ex-compañero

Anónimo dijo...

Jajaja! Una experiencia como pocas antes vividas!! Yo creo que este tipo de fines de semana son de esos que nunca se olvidan y siempre quedan en el anecdotario personal.
Tienes razón, hicimos pocas dinámicas pero aprendimos un montón de cosas, no crees?? A parte de no poner una pizza justo encima del fuego de la chimenea y de calcular exáctamente cuanto chocolate se necesita para 2 litros de leche... aprendimos mucho unos de otros. Es genial poder tener este grupo tan raro, que no sabemos nunca cuando nos vamos a reunir, cuanta gente va a venir o que vamos a hacer!! Por lo menos hay algo dentro de nuestras rutinarias vidas que es inesperado, no?? A mi no me parece del todo mal. Es interesante vivir el momento y planear 3 días antes de hacerla, una salida de fin de semana... jaja!! Es genial.
Gracias por los momentos compartidos, las experiencias vividas, tus palabras, tu atención cuando más lo he necesitado, gtacias por el sábado pasado y por decirme siempre lo que necesito oir. Nunca sabré como agradecertelo.
Un besazo enorme

Anónimo dijo...

Juegas un partido con tus colegas y escribes 50 centímetros de blog. Te vas con tus joves un fin de semana, y dedicas 3 líneas... pero QUÉ FUERTE NOS PARECE!!! En fin... Gracias ;)