lunes, octubre 24, 2005

Pressiona!

Últimament estem veient diferents pressions per a poder aconseguir un objectiu. Pots pressionar sempre i quan tinguis una posició de força. És el cas dels transportistes i del col·lectiu del peix.

Tots dos volen aconseguir el mateix: baixar el preu del carburant. Els transportistes ja ho van aconseguir després d'estar durant 4 o 5 dies sense repartir. Els segons encara no tenen el que volen però no trigaran gaire.

El primer col·lectiu va aplicar una tàctica de parada total més actuacions violentes per a disuadir els que no volien anar a la vaga. D'aquesta manera tots els camions van parar (tot millorant el trànsit però clar...). La meva empresa es veia col·lapsada per no poder treure material. Això vol dir que acumules stock (creació d'aparells) però no els pots donar sortida. De la mateixa manera totes aquelles comandes passades no poden arribar al client perquè ningú li pot portar.

El mateix passava a altres àmbits: supermercats esgotant existències, botigues de roba sense renovació, llibreries buidant-se... es tracta d'un col·lectiu prou important com per bloquejar el país. D'aquesta manera el govern va haver de cedir i treure impostos sobre la benzina dels transportistes.

Ara els pescadors bloquegen alguns dels ports més importants del país per a la mateixa fi. Aconseguiran una rebaixa en el preu.

Tots els col·lectius susceptibles de pressionar no ataquen directament el Govern a les seves bases, ni els partits polítics, ni persones individuals, sino que ataquen el gran públic, el consumidor... nosaltres. D'aquesta forma nosaltres rebem, ens fotem i ells aconsegueixen el que volen.

No estic dient que les seves demandes no hagin de ser escoltades. Només dic que sóc jo el que em veig afectat i de mentres a mi la benzina no me la baixen. Quan veig que fora de Catalunya paguen la benzina 12 cèntims més barata que jo no puc fer una altra cosa que enutjar-me... "el derecho al pataleo" que diuen. No em puc associar com "conductors" o similar. Què podem fer? No ho sé... pagar i prou.

Sort als pescadors i a la resta de col·lectius afectats però si us plau no ataqueu més als consumidors finals... almenys durant un temps. Perquè clar, ara el transport públic el pujaran així com els taxis (que volen una pujada del 10% en els seus serveis!!!). Tothom vol més diners i menys despeses... jo també!!!!

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios: