lunes, diciembre 19, 2005

Marxa de Nadal

Divendres passat vam fer una trobada de joves i animadors a Llinars del Vallès. Es tractava de compartir l'arribada del Nadal d'una forma diferent, a través de quatre parades, amb una celebració compartida i un petit ressopó.

Vam participar unes 60 persones en total. Primer de tot havíem de sopar i així aprofitàvem per a acabar de muntar les coses.

La primera parada va tenir lloc a la Sala Taronja i versava sobre l'actualitat. La sala estava dividida en dos. A la primera part podies trobar tot de notícies negatives i un full al mig on podies escriure com et senties segons una guia que s'havia lliurat al principi. Sonava una música suau fins que va aparéixer Giratutto de Macaco que ens aportava una altra reflexió. Seguidament, el fulletó ens animava a saltar la barrera que existia al ritme de la cançó Todos de Macaco (també). En aquesta segona part hi havia tot de notícies positives i un mural on participar també. Per a acabar es va llegir un text sobre l'estel de l'esperança...

La segona part ja va tenir lloc fora de la casa camí de Collsabadell. T'anaves trobant unes persones amb una màscara blanca (IDS up!) amb qui podies interactuar, ja fos escoltant el que deien o llegint els dilemes que tenien penjats (relacionat amb els amics, la familia, les festes...). El fred era intens (-3ºC) però el fet d'anar caminant feia que es pugués passar millor.

La següent parada ja era a Collsabadell on vam tenir un moment de parlar compartit sobre la llibertat de què disposem. L'última parada va voler exemplificar la figura de Jesús amb la imatge distorsionada que alguns en tenien. Aquesta exemplificació va ser feta en forma de tros de pa sense consagrar amb un topping de salsa romescu (IDF up!) gentilesa de la mare del Litus.

Finalment, vam participar en una senzilla eucaristia i vam enfilar camí de vestidors tot xerrant. A la casa ens esperava coca (de forn), sucs i demés... vam estar xerrant i la gent anava desfilant cap a casa. Ens vam quedar a dormir uns 12 o així...

Bona i positiva experiència!

Petons i abraçades

Raül

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Qui decideix quina és la imatge correcta de Jesús?

Pau

Raül dijo...

Ho decideixes tu... parlem-ne

Raül

Anónimo dijo...

Al cap i a la fi, no és una interpretació?

Penso en un llibre qualsevol. El que hi ha escrit no canvia, el que canvia és la interpretació. Potser passa igual amb l'obra i la paraula d'aquest home.

Al cap i a la fi, la gran majoria dels valors occidentals més bàsics (llibertat individual, generositat)provenen d'una interpretació determinada d'aquesta paraula. Es fa complicat posar-los en dubte des de la nostra posició.

Però d'altres, en canvi, no. Em ve al cap una de concreta: la senzillesa. Per què aquesta discriminació?

I el mateix a altres nivells.

Em repugna veure en Losantos queixar-se de la pèrdua de valors cristians a Europa quan ell va donar suport a la guerra. O quan se'n riu d'aquells que travessen el mur a Melilla a la recerca d'una esperança.

Potser són idees molt disperses, però el que vull transmetre és que, tot i que necessàriament cal respectar un relativisme en aquesta qüestió, vull poder ser crític, saber on posar límits a la interpretació i a la distorsió.

Pau

Raül dijo...

Estudia teologia doncs... ;)