lunes, diciembre 12, 2005

La UOC

Aquest semestre m'he animat a començar uns estudis a la UOC. Concretament vaig començar al setembre i em vaig agafar tres assignatures. Una d'elles és obligatòria a totes les carreres (Multimèdia i Comunicació) i serveix per a aprendre a usar eines ofimàtiques i d'accès a la xarxa global.

Aquesta assignatura ens serveix també per a poder navegar millor dintre dels diversos menús que hi ha. A la pantalla principal tens accés a les assignatures que has matriculat, hi ha una agenda personalitzada on et marquen dates rellevants als teus estudis (entregues de treballs, enunciats, notes...) i una bústia de correu.

A dintre de cada assignatura hi ha un tauler on el professor titular publica notícies, un fòrum on compartir dubtes i un espai on fer les entregues de les PAC. A més, dintre de cada assignatura hi ha un espai de recursos, accés a bibliografia disponible...

Al principi del semestre t'envien a casa tots els apunts escrits en format paper. Aquests apunts es divideixen en mòduls i a l'agenda es marca el ritme adequat d'estudi. També existeixen PAC's (proves d'avaluació continuada) que són bàsicament treballs o exercicis a presentar per a poder obtenir una nota d'avaluació continuada. Aquesta nota pot servir, en algunes assignatures, per a no haver de fer un examen global sino només parcial (prova de validació on es confirma que les has fet i no copiat) o directament no fer-ne. D'altres assignatures compten l'avaluació continuada per a fer la mitja global.

Tota aquesta informació es publica i així pots saber d'inici les característiques de cada assignatura. Tu ets qui marca les matèries que agafa i el ritme. En començar el semestre esculls les assignatures i el teu tutor (el mateix a tota la carrera) et valida la matricula. Tot es fa a través de la web i l'agilitat de tots els tràmits és espectacular. Fins i tot esculls el dia i lloc on prefereixes fer l'examen final, t'informa de com fer les revisions d'examen, convalidacions...

D'altra banda existeixen centres de suport on informar-te presencialment i un telèfon també.

En fi, estic molt content de com funciona, del tracte i de la feina que es fa. A vegades penses que uns estudis no presencials són una mica "patxangueros" però us asseguro que la feina és intensa ja que cada dues o tres setmanes hi ha PAC's a fer i hi ha mòduls de 90 pàgines que has d'estudiar per a poder fer les PAC.

He fet tres estudis no presencials (cursets bàsicament) i els de la UOC són els millors quant a qualitat, treball i facilitat d'accés... una recomanació més. A més fan assignatures de carreres que pots agafar de forma independent sense necessitat de matricular-te d'una carrera (a través de l'ateneu), fan cursos tècnics, cursos divulgatius.... en fi, podeu passar-vos per www.uoc.edu i disfruteu!

Petons i abraçades

Raül

1 comentario:

Anónimo dijo...

Confiesa Raül!!!!

Ahora te patrocina la UOC y Google!!! Si no por qué tanta enjabonada a la universidad impresentable esta (porque no te tienes que presentar eh) y la publicidad esa de google???

Lo estamos perdiendo, lo estamos perdiendo! Capitalista, fatxa, botifler!
Con cariño
Javi