miércoles, noviembre 30, 2005

gnosei seauton

Aquesta era la inscripció que podia trobar qualsevol que vulgués entrar al temple d'Apol·lo a Delfos allà on es trobava l'oracle més famós (i diuen que fiable) del món. Aquest oracle donava consells més que prediccions tot i que per aquesta segona característica és pel que es va fer famós.

Així doncs, només entrar ja trobaves el primer consell escrit al frontispici... "Conócete a ti mismo" escrit per set savis. Aquesta inscripció ha estat estudiada pels filòsofs més importants de la història (començant per Sòcrates i Plató) i és una gran base per al comportament humà.

Analitzem per exemple la tasca d'un psicòleg. És una persona com qualsevol altra amb una preparació específica per a ajudar la gent en certes limitacions. Si aquest psicòleg no es coneix a ell mateix molt bé no sabrà si el que recomana al pacient ho fa pel pacient o per sí mateix... expliquem-ho d'una altra manera. Si aquest psicòleg té una mancança afectiva la pot voler cobrir amb un pacient creant en aquest segon efectes secundaris. El psicòleg voldrà crear un llaç de dependència que faci que el pacient necessiti d'ell... d'aquesta manera el tractament no servirà de res.

És una tasca ben complicada, tant com important. Si no ens coneixem prou no podem evolucionar, no podem trobar quines són les nostres mancances i com cobrir-les, no podem ser tot essència i ens perdrem entre màscares.

Les tècniques són molt diverses i tot es complica quan el món esotèric s'hi barreja. Però quant més et coneguis més equil·librat et trobaràs i, el que és encara més important, millor podràs relacionar-te amb els altres, tindràs una autoestima major (positivament parlant) i seràs capaç d'ajudar la gent del voltant de forma més clara. Quan dic de forma més clara em refereixo sense barrejar necessitats pròpies a cobrir que emmascarin (màscares again) la teva intenció primària. Aquestes màscares no sorgeixen de forma conscient la majoria de vegades, però es troben en el teu interior... cal ser conscients que les tenim, quan les treiem i què podem fer per a no necessitar d'elles.

"Coneix-te a tu mateix"

Petons i abraçades

Raül

1 comentario:

Anónimo dijo...

Creo que nadie se acaba conociendo a uno mismo. En nuestro interior siempre hay sentimientos reprimidos, rabia inexplicada, maldades desconocidas, fuerza y esperanza inesperadas... Cosas que sólo a través de los años y de la experiencia vas aprendiendo y conociendo de ti mismo...
Cuesta ser consciente de lo que tenemos y llevamos dentro. Cuesta aceptar los defectos, cuesta aceptar las cosas malas que tiene tu número en el enneagrama ;). Cada vez cuesta más sincerarse con uno mismo... pero con un poco de actitud, esperanza y ayuda, todo es posible.
Gracias