viernes, marzo 10, 2006

Crash

Avui volia comentar la pel·lícula que sorprenenment (per a alguns) va guanyar l'Òscar a la millor pel·lícula de l'any. Mirant-ho fredament una pel·lícula que parla de cowboys gais (Brokeback Mountain) devia coure a alguns lobbys (grups de pressió) retrògrads d'Estats Units i tot i tenir el favor de la crítica sortia amb menys possibilitats. No opinaré sobre la qualitat de la mateixa perquè ni l'he vista ni tampoc crec que la vagi a veure... simplement no em crida l'atenció.

Quant a Crash dir-vos que em va impressionar. El començament és un xoc en sí mateix (o sigui un "pinyo") i fa servir la tècnica del flashback seguidament per a lligar les vides de persones econòmicament, culturalment i econòmica ben diferents.

Cap personatge que participa a la pel·lícula roman impassible davant la situació que viu en ben poques hores. Podríem dir que evolucionen, maduren o que obren els ulls a la seva realitat i a la que els envolta.

Potser hauria d'haver començat dient que la pel·lícula es desenvolupa a la ciutat de Los Angeles. Aquesta ciutat és un viver de cultures i races ben diferents i és precisament aquesta diferència el que fa que hi hagi el crash continu.

S'hi barregen sentiments de frustració, enveja, experiències viscudes, amistat, amor, dolor... cada personatge se li remou alguna cosa per dintre que fa que els seus pilars trontollin i es plantegi coses especials a través de situacions més o menys fortuites.

En un fòrum vaig llegir una frase similar a aquesta: "Crash se desarrolla en Los Angeles en el 2005.... 2015 en Barcelona?". En fi, pot ser... o no.

Personalment us la recomano.

Petons i abraçades

Raül

1 comentario:

Anónimo dijo...

Tan sols dir, que desitjo que al 2015 Barcelona no sigui Los Angeles 2005.

Besets!!!!

kel