viernes, febrero 17, 2006

Llibertat

Com diu la sabiduria popular: "No hay peor desprecio que no hacer aprecio". Així doncs, no esmerçaré ni una mol·lècula d'ATP per a escriure sobre la situació política que estem vivint.

Avui parlaré de l'esperadíssim nou disc d'Ojos de Brujo: Techarí (Llibertat en calé). Sens dubte serà un disc ple de mestisatge, ritmes molt diversos i molta percusió.

Després de diversos rumors sobre la seva separació (fet que no es veia clar degut a què estaven fent una gira infinita), aquest grup treu el tercer disc (després de Vengue i Barí). No sóc un expert musical però a mi m'agrada, què hem de fer! Me'l va descobrir l'Èric i em va enganxar.

Ojos de Brujo és un dels grups que formen el moviment "Sonido Barcelona" i d'aquests el que més concerts ha realitzat arreu del món. La base és flamenca però hi barreja estils com el hip-hop, la rumba, el rap, scraps....

El disc havia estat anunciat per al novembre però finalment surt el proper dilluns i tinc moltes ganes d'escoltar-lo. Aquesta setmana han sortit diversos articles al respecte. La seva repercusió és important ja que tot i no ser gaire comercials han fet concerts arreu del món i han venut moltes còpies dels seus anteriors treballs.

D'aquests articles en destaco el que va escriure La Vanguardia. Us deixo el link.... no durarà gaire gratis: http://www.lavanguardia.es/web/20060215/51233582729.html

Ojos de Brujo són els culpables del millor regal que vaig rebre per Nadal i que friso per fer-lo servir juntament amb en Miki i na Maite: un "cajón" flamenco. A la botiga van assegurar que eren el que feien servir el grup que ens ocupa.

En fi, recomanació llençada. Gaudiu-ne

Petons i abraçades

Raül

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Tuve la suerte de escuchar el CD la semana pasada y de charlar un rato con Marina, Ramón y Xavi de Ojos y, la verdad, el nuevo disco está realmente bien. Cada canción es una especie de torre de Babel sonora. Hip hop, rumba, funk, pop, jazz y ritmos de todo tipo se mezclan en cada tema con el flamenco como "pegamento". Está fino fino. "Todo tiende" y "Runalí" son geniales y "Respira" (gran letra!), espectacular!

Por otro lado, comentar que Raül se está perdiendo. Yo recuerdo su época de Jarabe de palo tocaculos y ahora viene con esas del cajón flamenco... Claro, se relaciona con Eric y demás peña de Badaco y lo convierten. Dentro de nada se presenta con pantalones anchos, collares y anillos por doquier y un pañuelo con gorra en la cabeza. "El rauly" será su nombre latinkingero y perreará el reaggetón como un fucking king, que no?

Con cariño
Javi


A ver a ver, antes de que sigas meneando la cabeza... ya sé que el flamenco no tiene nada que ver con los lating kings, pero se trata de provocar, así que chitón
Besos

Jordi dijo...

Y además ya se ha tuneado el coche!!!

lipi dijo...

una grata sorpresa saber que ojos saca el disco ya, no tenia ni idea... i eso que a eric se lo recomende yo... asi encontramos el origen del articulo en el blog...jaja!! por cierto...enganxate a fito, merece la pena!!!
un besazo!

24 de febrero concierto de ojos anna?? donde??eso es el jueves!!?¿