martes, marzo 25, 2008

Responsabilitat

Ei!

Ull viu que la cosa és seriosa. Noticia apareguda a El Periódico:

Un grup 'scout' de Madrid, acusat de la mort d'un nen per sobreesforç en una excursió

El pare considera una negligència que els monitors prosseguissin la marxa després que el menor prengués paracetamol

EUROPA PRESS
MADRID
La fiscalia portuguesa de Sesimbra ha acusat d'homicidi per imprudència temerària els monitors i el director de l'Asociación Grupo Scout Luján 102 del barri del Pilar, de Madrid, per la mort d'un nen de 13 anys durant una excursió per la costa portuguesa.

L'autòpsia va dictaminar que Diego Amador va morir per "cop de calor i sobreesforç", segons ha explicat el pare, Enrique Amador Esteban. El pare ha relatat que la marxa, de vuit quilòmetres, sense "aigua suficient i amb temperatures extremes", es va convertir en un "calvari" per al nen, que estava prenent paracetamol.

"El que havia de ser un viatge normal es converteix en un calvari perquè es perden, fa moltíssima calor, se'ls acaba l'aigua i no hi havia d'on agafar-ne", ha afirmat Enrique Amador. El nen estava prenent paracetamol d'un gram que li havien receptat a l'hospital de Setúbal per evitar la febre i el dolor per un cop al peu que va patir el dia anterior.

Perduts i amb l'aigua escassa

En aquest estat, afegeix el pare, "incomprensiblement l'endemà surten de marxa" per continuar una excursió que, en total, recorria les platges lusitanes al llarg de 50 quilòmetres, sense avisar els progenitors de l'estat del nen malgrat que es trobaven a prop del lloc esperant per visitar Diego i el seu germà, també en el grup scout.

Malgrat que estaven alertats per una onada de calor que va arribar als 38° i que el mateix director es va endur una nena a les onze del matí pel cansament, van prosseguir una marxa en què ja escassejava l'aigua.

"El camí no el coneixien bé, llavors es perden i fan diverses voltes, comença a ser una situació bastant complicada, al final el meu fill es mareja, cau a terra i es posa a delirar", ha relatat el pare.

Rescatats per la policia i els bombers

Enrique Amador afirma que, llavors, en una zona inhòspita, el grup va buscar ajuda en una mina, fins on van trigar una hora i mitja a arribar, motiu pel qual "a l'hospital arriba pràcticament mort". "El meu fill al final l'últim que diu és: '¿em podeu donar aigua?'. Li donen aigua i es desmaia", ha explicat.

Els altres nens van haver de ser auxiliats per la policia marítima de Portugal i els bombers. "Hi va haver nens que els van haver de treure ajudant-los, agafant-los les motxilles, i mig en braços, perquè no podien caminar, no és un fet aïllat", ha assegurat el pare del noi.

"Si el meu fill hagués anat completament normal i sa, segurament no li hauria passat això", ha apuntat el pare, que opina que "la negligència" és portar un nen que s'està medicant amb paracetamol. Enrique Amador ha lamentat que el grup scout no s'hagi adreçat fins al moment a la família "per a res".

Petons i abraçades

Raül

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Con un golpe en el pie le ponen a andar 8 kilometros y encima sin agua suficiente.

Esos scout eran unos ineptos peligrosos.

Anónimo dijo...

El suc és a les vides dels esplais.

Per sort, nosaltres no sóm gaire caminadors... però potser no t'ho he de dir a tu, que t'atreveixes amb Barcelona-Montserrat acompanyat d'un Guillén.

Aigua no sé, però chopped no us en faltarà.

Ens veiem divendres, Raül!

Dani

David dijo...

Tanta negligencia me recuerda al verano pasado en campamentos, cuando se perdieron casi MEDIA CENTENA de chavales a una altura considerable..yo estuve allí (y sobreviví) creo que se convirtió en el slogan de algunos...ojito que más de una vez hemos estado cerca de vivir situaciones parecidas a esa y nadie que trabaje con chavales está fuera de peligro!!
La suerte no es que seamos poco caminadores es que siempre hay alguien que prevee situaciones...esperemos que siempre sigan ahí!!
Un saludo
Porti