martes, marzo 11, 2008

Com arribar?

-- Ai Dalai (Mecano) --

-- Pre: en un concurs de la tele han preguntat el mar que banya Barcelona i una concursant ha contestat: el Mar Atlántico --

Caiguda d'ERC i IU. Desaparició de Ciutadans i manteniment de CiU. Pugen i molt PSOE, PSC i PP. Quines són les causes de la polarització? El maleït concepte del "vot útil", la tàctica bel·ligerant del PP que ha portat a que hi hagi por d'una banda (pujant vots de l'esquerra) i il·lusió i esperança d'altra (pujant vots de la dreta).

El cas és que ens hem deixat enganyar. La gestió de les infrastructures, el robatori que ens fan a la cara i les promeses incomplertes no han penalitzat ZP. L'odi contra Catalunya, la separació total i les mentides tampoc ho han fet amb Rajoy. Quin país aquest. Ni puja el vot en blanc ni especialment el nacionalista (només ho fa CiU). Això vol dir que no confiem en que els nostres polítics ens puguin defensar a Madrid més enllà dels del PSC (de fet ERC ha demostrat la seva inutilitat durant 4 anys).

Per a enamorar algú cal donar-li esperances, somnis, promeses d'una vida millor. Cal arribar a la gent, tocar-li la fibra, proposar solucions als problemes reals. No parlar d'utopies sinó de realitats. Si jo no puc arribar a final de mes vull saber com em solucionaran aquest problema. Si no veig que el meu sistema educatiu funcioni vull sentir algú que proposi una alternativa millor a l'actual i a la que ve. Però a més necessitem que ens ho diguin amb bona dicció, amb llenguatge entenedor i que ens parlin als ulls, sense barreres tot i que sigui enmig d'un pavelló polisportiu.

Malgrat que els candidats per norma general són bastant lamentables aquestes eleccions m'han fet pensar molt. Quin futur té PUM+J? No gaire "halagüeño". És dificil arribar lluny sense projecció nacional real (més enllà de ser categoritzat dintre dels grups polítics freaks => no es pendrà aquest partit mai de forma seriosa), sense una figura coneguda (com Rosa Díez a Madrid aconseguint un escó en només 9 mesos de vida) i sense col·laboradors que sàpiguen del que parlen (ídem).

Canviar el rumb d'Espanya o fins i tot de Catalunya (a nivell polític) està a l'abast de pocs partits polítics lligats a interessos, lluites internes i diners. Quin sentit té esmerçar esforços en aquesta via si és més útil fer-ho en altres camps?

Afiliar-se a un partit amb "futur" no enamora... no n'hi ha cap que cridi l'atenció i més dificil és imprimir un estil, un somni o una il·lusió des de zero (o des de gairebé 28). Cal, però, seguir lluitant des de la nostra realitat

... I have a dream ...

Petons i abraçades

Raül

4 comentarios:

Unknown dijo...

Amigo Raülín, aquí tito le bruti!
He visto en directo lo de mar atlántico...sin comentarios...
Aprovecho para comunicarte que soy tito de nuevo!!!! Esta mañana a nacido Jan!
Un abrazo!!!!Que vaya bien por los madriles!
Le bruti!

Anónimo dijo...

1 proposta que m'ha vingut al cap avui. Potser ja l'heu pensat des del partit...

Iniciativa legislativa popular. Es necessiten 50.000 signatures si no vaig errat. Pots presentar-les a nivell municipal, autonòmic o estatal. Si és una proposta ambiciosa i que alhora enganxi podria tenir èxit i us podria servir per donar-vos a conèixer.

Miraré les lleis i t'asseguro el nombre de signatures. No es sol utilitzar. L'últim cas va ser relativament conegut, el de l'home aquell vinculat a Ciutadans que reclamava escoles en castellà.

Anónimo dijo...

Sobr les eleccions. Una cosa m'ha estat rondant el cap desde aquell dia. Des d'aquí no m'entero massa pero vaig poder veur el programa per tv3.

Si suposem que tots els vots que ha perdut ERC i IU han anat al PSOE, i tambe suposem més o menys que ha votat la mateixa gent. El que ha passat és que el PSOE ha pujat en vots per la gent que ha marxat de ERC/IU. Pero el PP ha pujat vots pq bastanta gent que va 2004 va votar al PSOE ara ha votat al PP.

Si això és correcte,significa que la tàctica del PP ha donat fruit a la península i ha generat vots entre lelectorat socialista. Mentre que el PSOE nomes puja per la por i vot util de gent d'esquerra.

Si això és corecte, repeteixo, em fa pena que els votants de centre a Espanya prefereixin el discurs del PP al del PSOE. No diré que son ignorants o tontos, pq no m'agradaria que m'ho diguessin a mi, i cada opinió és 100% respectablle. El que si diré és que ara em sento una mica més català que espanyol. Llengua, cultura, tradició, i ara... ideologi apolítica...

Que creieu sobre el que he 'suposat' adalt? te algun sentit?

ignasi

Anónimo dijo...

Galli, informo segons sondejos de trasvassament de vot. Aquesta enquesta consisteix en comparar el vot actual amb el record del vot de fa 4 anys. Tot són enquestes, però apunten en la direcció que dius.

El PP rep mig milió de vots que venen del PSOE, com dius (els més de 400.000 que guanya respecte fa 4 anys), mentre que el PSOE rep nous vots des d'IU, ERC, PNV i CiU.

Respectivament, i sempre segons aquest sondeig:
-150.000 votants d'IU el 2004 van votar socialistes diumenge passat(IU perd 320.000 respecte fa 4 anys),
-100.000 d'ERC (-355.000),
-60.000 del PNV (-115.000) i
-30.000 de CiU (-61.000).

Cadascun d'aquests partits minoritaris perden molts vots, i d'aquests, la meitat (excepte en el cas d'ERC, que és menys) van als socialistes.

Finalment, els socialistes es queden amb 11 milions de vots mentre que els populars amb una mica més de 10. Però el perill és aquest: PP no baixa, sino que puja, i els socialistes s'aguanten, o això sembla, pel vot útil.

El sondeig es de GESOP i va sortir al Periodico de dimarts.