martes, febrero 27, 2007

I a mi què?

-- Escapar (Moby & Amaral) --

Avui al matí veia les notícies a la televisió i observava amb certa curiositat el nou documental del Discovery Channel. En el mateix, produït per James Cameron, es descobreix que Jesús no va ressuscitar. A més, alimenta, encara més, el "tomateo" de declarar que Jesús i Maria Magdalena s'entenien i van tenir descendència. Això ja ho apuntaven alguns evangelis apòcrifs i es va fer famós últimament pel llibre "El codi da Vinci".

A partir d'aquí el meu anàlisi tot anunciant que em declaro cristià i home de ciència. El llibre principal per als cristians és la Bíblia. Aquesta explica la història de la Terra des dels seus inicis. En aquesta Déu dóna vida a tot (no se sap d'on surt Déu, és atemporal). Aquesta història xoca frontalment amb la teoria de l'evolució de Darwin. Primer "i?".

Alguns historiadors han dedicat tota la seva vida a demostrar amb proves (empíricament) que el que explicava la Bíblia no era veritat tot prenent aquesta visió com a dogmàtica per part dels cristians. És a dir, que tots els cristians ens la crèiem i prou. La Bíblia no és un llibre senzill. Està ple de simbolismes, metàfores, contes, explicacions... però no necessàriament fidel a la història real però si als ensenyaments que se'n poden treure.

El Nou Testament. Bàsicament parla de la vida i obres (miracles?) de Jesús. Que si feia miracles o no. Que si era un terrorista o no. Que si va morir o no a la creu. Que si Ponç Pilat va fer el que diuen que va fer o què. Que si els evangelistes es contradiuen... Segon "i?"

Ara ve el señor Titanic amb la història que han descobert la tomba de Jesús i que es demostra que no va resuscitar. Sr Cameron, vostè entèn alguna cosa del cristianisme? Vosté es queda amb la superficie. L'Església defensa que Jesús va ressuscitar en cos... potser aniria bé anar una mica més al fons i descobrir que volia dir ressuscitar en el llenguatge dels Evangelis.

A mi que es descobreixi això no m'afecta, la veritat. Els que creuen en la figura de Jesús un cop analitzat o viscut mínimament no els afectarà. Els que creuen en el que diu l'Església al peu de la lletra (sense analitzar, ni plantejar-se res o plantejar-se alguna cosa però tornar a la seguretat del que diu l'autoritat) el mateix o fins i tot llençaran "pestes" al respecte. I els que no en creuen serà com un argument més que, per a mi, serà paper mullat perquè no afecta en res a la fe que puguem tenir en la seva figura.

És quelcom complicat i no m'ha sortit un article gaire lluit però en l'actualitat busquem la pseudohistòria amb cert "tomateo" polèmic. El documental vol demostrar coses que creuen que altres defensem però que realment no són així directament. A més, si hi ha una carrera de Teologia és perquè analitzar el text no és gaire senzill, cal formació!

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios: