miércoles, marzo 07, 2007

Poti poti

-- La Pared (Shakira) --

Avui en Xavier Bosch canviava el seu habitual "Bon dia i bona hora" per "Mal dia i bona hora". Bé, es tracta d'una sensació generalitzada vers un equip que enguany juga a un 30% de les seves possibilitats. Això sí, que durin reunions com la d'ahir entorn un televisor, amb pizzes, roscos, truites, entrepans vegetals i maduixes. Amb etoinho i després thuramote (nina disfressada del barça), altar a la remuntada de copa del rei contra l'atlético de Madrid i casa guarnida de banderes del Barça i de Catalunya.

Crits, esbroncades i molt de riure. A partir del minut 65 apareixen les promeses:

- Javi: "si Guddy marca dos goles me compro la camiseta del Barça con su nombre" (suc)
- Reno: "si el Barça passa em tenyeixo el cabell del cos de ros" (supersuc)
- Víctor: "si el Barça passa vaig en pilotes en moto fins a casa" (supermegahiperextrasuc!)

El Barça no ha passat, Dinho no corre, Eto'o i Messi no estan per jugar, Márquez menys ejem i més currar, Deco a veure si t'empanes... ara... dissabte repetirem trobada, a saber si a cal Reno!

Més coses. De Juana a casa seva i ja menja pernil (ui qué interesante). El PP contraataca amb manifestacions (pancarteros?) amb el Foro d'Èrmua i els dels pollastres. Declaracions incendiàries i divisió brutal del país. El PSOE remou la merda i treu coses del passat mentre ZP anomena hipòcrites als del PP. Total, un país de pandereta i som la riota de mig món (l'altre no sap ni qui som). No tenim democràcia, ni tenim rigor, ni tenim diàleg, ni tenim ganes d'entendre'ns així que... seguirem amb aquesta alternança política "por los siglos de los siglos".

I la violència domèstica va en augment. Crims que ens semblarien trets de "Mentes Criminales" (a punt d'estrenar-se la segona temporada a Telecinco) succeeixen a ca nostra. Què ens està passant? Fàcil seria anar cap a un discurs destructor i apocalíptic. No obstant, cal anar a les bases i educar amb ganes i recursos, engegant projectes ambiciosos per a construir una societat millor per a tots, més compromesa amb els temes pendents (ecologia, pobresa, desigualtats...).

I la RENFE? Va fatal i se'n foten de nosaltres. La gent ha d'anar a currar, llavors agafa el cotxe amb la qual cosa el pollastre al matí és escandalós. No podem fer res? Estem absolutament venuts davant del monopoli que tenen en la xarxa ferroviària. I Montilla diu que és normal el tema avaries. Deixarem de banda el tema AVE què és lamentable. Si fos tot més eficient el transport terrestre es podria fer en gran mesura sobre les vies millorant el transport rodat i el consum de combustible global.

I ja el "catxondeo" total és quan surten els constructors dient que si l'any que ve no es construeixen 100000 vivendes no sé quanta gent se'n va al carrer... i a més ho diu sobri! O sigui que vivendes per sobre dels 50 o 60 quilos faran que la gent pugui treballar amb sous de merda per a tenir hipoteques amb interessos alts i vagi més i més collada. No anem bé, gens bé... el país no tira endavant, no hi ha inversions en res i l'únic que fem és discutir cíclicament per qui seu a la cadira del poder.

Pero seguirem lluitant, és clar!

Petons i abraçades

Raül

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!
Pel que fa al tema de la política no entenc perque tanta queixa i tan negativisme. M'explico: comparteixo amb tu que el que fa el PP es sensacionalista, demagog,pancartero... pero pel que fa al PSOE? Crec, i dic crec pq no estic molt informat, que està actuant bé, està sent valent, esta aguantant i aguantant i aguantant al PP i trobo normal/lògic que hagi de respondre al primer partit de la oposició...
Recapitulant, que estic content amb el partit que ens representa i no entenc el pq d'aquesta queixa general i de que els 2 son una merda. Què en penses? :D

Merci per compartir-ho amb tots...

Anónimo dijo...

El tema de la politica a Espanya m'entristeix cada dia mes. Ja no es rabia, es tristor. Tristor per tanta mentida intencionada per part dels mateixos de sempre (culpo al PP sense dubtes), de tant foment de l'odi i la incomprensio, de tanta manifestacio hipocrita.
No pot ser que Rajoy reconegui que el que s'ha fet amb el De Juana es legal i el dia seguent munti una manifestacio contraria. Aixo es enganyar la gent sabent que es quedaran amb el segon, i per desgracia molts cauen a la trampa.
Des de fora l'unica manera que tinc de prendre el pols al que es mou a casa es moure'm pels forums i blogs d'internet, i el que veig darrerament m'entristeix. Palpo molt d'odi, i sento que tot ell es provocat, la qual cosa resulta encara mes sagnant.
Es legitim, com diu l'Ignasi, que ZP recordi que Aznar tambe va fer el mateix amb molts presos, i no per allo s'el va titllar de venut als terroristes o cobard. Cal posar de manifest tot aquest joc brut.
Joc brut que d'altra banda encobreix el judici de l'11-M que s'esta duent a terme ara i esta obviant que durant mesos el Mundo ha omplert les seves portades de mentida i ficcio malintencionada mentre els rodweilers del PP encara insistien amb un dels majors escandols de la democracia espanyola: l'engany descarat d'Acebes despres de la tragedia. Tot era porqueria i ara surt a la llum pero ells hi posen mantes en forma de mes contaminacio.
Tornant enrere, el tema del De Juana era complicadissim, i el filo del conflicte vasc resulta molt llaminer pel PP ates el topic de la feblesa socialista i l'eterna sospita del colaboracionisme amb els nacionalismes, pero de veritat ells l'haguessin deixat morir? Si us plau, es repugnant que recordin el membre del GRAPO que van deixar de banda, i encara mes vergonyant que suggereixin que ara tot criminal es fotra en vaga de fam per sortir de la preso.
El Govern ha donat una lliso d'etica i coherencia amb els propis valors al meu entendre, tot i coneixer la delicadesa de la situacio i les ansies de sang de l'oposicio. Els que criminalitzen i condemnen la decisio del Rubalcaba amb arengues extremistes i lliures de tota pietat (tan catolics de boqueta ells, afegeixo) no s'allunyen gaire dels descerebrats partidaris de la pena de mort als Estats Units, Xina o Nigeria.

No demano perdo per la llargaria, nomes envio una abrasada i molts records,
Pau

PD: com et vaig dir, quan protestes i t'enfades amb el mon fa molta gracia llegir-te.
PD2: Victor, Reno, Javi, que feu si guanyem dissabte?