jueves, febrero 08, 2007

Oleguer

T'admiro Oleguer, de debó.

Ets un jugador de futbol més que correcte. Disciplinat com el que més, mai et queixes de si jugues o no. Mai hem sentit converses del teu representant pressionant el club per a renovar quan jugaves sovint. Entrenes i et guanyes un lloc al lateral dret substituint un excessivament ofensiu Belletti.

A més, tens idees polítiques pròpies. Pots estar d'acord o no, però les defenses. Fins i tot un col·lega teu ha escrit un llibre basat en converses amb tu. Té moltes vendes perquè ets jugador del Barça i perquè sobta la teva figura. Calculo que deus cobrar uns 1.5 mil·lions d'€ i almenys fins fa poc anaves amb la mateixa furgoneta que abans. No portes superjoies ni supervestits i mantens la teva imatge, mal anomenada, antisistema.

A més al Japó els fas gràcia i criden el teu nom en aterrar al seu país el passat estiu. Aquí criden coses gracioses com: "Oleguer solidario reparte tu salario". A les espanyes intenten bombardejar la teva imatge amb una suposada convocatòria a la selecció espanyola a la que t'hauries negat a participar per temes ideològics. Ningú va entrar a la polèmica i l'enèsim intent de desestabilitzar el vestidor blaugrana va fallar.

Ara bé, penso que ara has pixat fora de test. Vas manifestar idees polítiques en una roda de premsa després d'un entrenament a les instal·lacions del FCB. Penso que no és el lloc per fer-ho. Tens els mitjans de comunicació (el Basté et té al programa de tant en quant), llibres, pàgines web per parlar sense representar el Barça (tot i que tothom t'hi relacionarà tard o d'hora). No estic parlant que no expressis els teus pensaments (en aquest cas era sobre el delicat tema de De Juana Chaos, la seva vaga de fam i l'estat de dret) perquè segueix sorprenent-me que algú que per tradició (com a jugador de futbol) és poc compromés amb res per no fer malbé la seva imatge.

El cas és que quan representes quelcom has de comportar-te com a tal. Pregonar els valors i estar atent al codi intern del club (si és que existeix). Òbviament alguns periodistes malintencionats ho fan a la roda de premsa per poder-ho col·locar als telediaris oportuns al migdia i començar a parlar i parlar...

Des del club tot s'ha calmat penso de la forma més correcta possible.

Endavant Oleguer amb la teva forma de ser però et recomano cautela en les declaracions segons davant de quin escut estiguis.

Petons i abraçades

Raül

3 comentarios:

Anónimo dijo...

No estoy de acuerdo.
A Oleguer le preguntan en una rueda de prensa sobre su artículo y él responde.
Si a Thuram le preguntan sobre la esclavitud, la guerra de irak o los niños soldado en la rueda de prensa, ¿no debe responder? Yo creo que si le viene en gana, sí.
El revuelo viene porque no se está de acuerdo con lo que dijo que, en realidad, era una denuncia a la parcialidad de la justicia y una crítica al estado de derecho, no un apoyo de facto a De Juana Chaos.

Yo quiero más gente implicada en el mundo. Y me la pela si son futbolistas, fontaneros o periodistas.

MrP

PD: Por cierto, Oleguer sigue con la misma furgoneta de siempre.
PDII: El grito de "oleguer solidario, reparte tu salario", se lo gritaba Valdés después de ganar la champions en el avión de vuelta.
PdIII: mola ir de que sabes cosas supersecretas

Raül dijo...

Estimado Mr P... por qué será que sé de qué viene la P?

Me he desmarcado claramente del tema político. He comentado dónde lo decía, no lo que decía. Me parece mal también lo de Thuram como el conformismo de los demás jugadores.

No he querido sacar el tema de De Juana Chaos porque es muy peliagudo y nada sencillo. Lamentablemente, como todo, se está usando para hacer (o seguir haciendo) campaña política.

Grande el PD III

Raül

Anónimo dijo...

Hola,

L'Oleguer en el seu article només utilitza el cas de Iñaki de Juana Chaos per "adonar-nos" del "magnífic" estat de dret que tenim.

L'Oleguer és un noi implica't en la vida SOCIAL i política de Catalunya i remarco SOCIAL. Thuram és un altre futbolista crític i també ho ha demostrat en diferents rodes de premsa i entrevistes.

La sala de premsa era el lloc? No es pot jutjar... jo crec que tard o d'hora li haguessin preguntat sobre aquest article i ho hagués contestat perquè l'Oleguer és com és. És ell.

...sempre a punt!

Maria

***camina, camina, i corre la notícia, utilitza ràdio Bemba***