lunes, octubre 30, 2006

Vendre

-- Morenita (Café Quijano) --

Màrketing... paraula derivada clarament de Market (mercat en anglès). D'alguna manera és una tècnica per a fer més atractiu un producte que tu vols vendre. La finalitat és aconseguir diners de les vendes i per això qualsevol gran empresa o col·lectiu necessita d'un departament de màrqueting que faci els seus productes més "comprables" per al gran públic (o conjunt de "borregos" que estem fets).

El fet és que en l'actualitat molta de la força de venda de qualsevol cosa està aquí. Maquillar, arrodonir, endolcir una cosa és feina seva i els resultats són prou òptims a la majoria dels casos. Segons com, un mail o un anunci són més efectius que el propi producte.

Així doncs ens situem en la vergonya de la campanya electoral: notaris, mítings, paelles, líders d'altres comunitats, tonteries, merda a tort i a dret... calia estar per sobre de l'altre no tant mostrar com dur a terme les propostes fetes. El cas és que tothom té un ideari polític que després es demostra que un cop tenen les mans a la massa (diners) ben poca cosa canvia respecte els anteriors.

Ahir era el dia d'anar a votar i hi vaig anar convençut del meu vot titllat de poc útil. Vaig votar en blanc i convençut per diverses opcions. Vàrem ser 60000 els que vam optar per aquesta opció: un 2,03% del total i per tant "setena força política" del país si això fos possible (ja que hi ha un mínim de vots per a entrar en l'arc polític i mai quedaran seients buits). Comentar que als mitjans de comunicació no se'n parla gaire. Al 2003 va ser un 0.91% del total (...).

Altres: baixen PSC, PP i ERC a més de la participació. Pugen CiU, IU i els sorprenents ciutadans (gran part del discurs d'ahir a la nit en castellà... d'acord amb els seus ideals contradictoris). El que penso és que la pujada de IU no els servirà de gaire per a entrar en un pacte polític. S'han passat la campanya parlant del tripartit més que del seu partit, conscients que era l'única forma d'entrar al govern... ara mateix veig complicada la reedició del mateix.

Entrant en el tema dels pactes estic convençut que està tot arreglat i mig pactat amb Madrid. Mas president i ERC al govern (Puigcercós?). No sóc un gran entés en temes de política però penso en les futures eleccions espanyoles (amb necessitat de pactes nacionalistes) i l'aliança PSOE-CiU sembla ben establerta.

En fi, pensaments al respecte que ja veurem què passarà (tot i poder dir que ja han passat).

Petons i abraçades

Raül

1 comentario:

Anónimo dijo...

joder raul, te acaba de rajar en el post de antes y justo al publicarlo lo has actualizado...
en fin. por qué no abrimos apuestas?
yo creo que cae sociovergencia. Pacto contra natura y todo lo que queráis, pero un Mas president y un Montilla o Castells de conseller en cap a ZP le irían de fábula. Sin oposición y sin ERC, con lo que el pp se queda sin uno de sus principales argumentos para decir que en Catalunya cagamos fuego e independentismo. Y nos limpia el culo ETA, claro.
Más apuestas?
Javi