lunes, noviembre 06, 2006

Tripartit un altre cop!

-- Sunrise (Norah Jones) --

Estupor és el que vaig sentir quan vaig veure en Carod (Càrod per a Madrid) anunciant que el tripartit torna a amenaçar els catalans. Estupor perquè no podia creure que allò estigués succeint després de tres anys d'incompetències (i no cal descriure-les ara mateix). Estupor també perquè ho anuncia el número 2 del futur govern i no el que serà el president. Si ZP és sosoman no sé què poden dir de'n Montilla, persona amb carisma 0. Com deien a RAC1 aquest matí almenys asseguren feina al millor clon del molt honorable: Sergi Mas.

CiU anunciava que havia guanyat les eleccions però han perdut el poder per segona vegada consecutiva. Primer haurien d'haver una sèrie de dimissions en cadena, començant per l'Artur Mas. La seva prepotència en tot moment ha fet que perdés un munt de vots que han resultat decisius. El perdedor del debat final no va ser en Montilla (que també) sino en Mas. Van guanyar clarament en Carod i en Saura que acaben fent president un personatge

La clau la tornava a tenir ERC. És un partit que es troba immers en una reestructuració interna on el seu líder es troba en entredit (per a ser substitut per en Puigcercós que accedirà a la conselleria de Governació). El fet és que s'han venut al millor postor i aquest ha estat finalment el PSC. Quan va voler ser CiU, ERC ja havia escollit havent-se sentit més desitjada pels socialistes. Mas va tornar a pecar de prepotència no trucant directament en Carod el dimecres, cosa que sí van fer Saura (boig per tornar a estar al govern) i Montilla.

El cas és que ERC tindrà més conselleries que les que els pertocaria per escons degut a ser la clau que obre i tanca panys.

Senyor Mas: era el president a totes les travesses de l'univers i ha perdut vosté.
Senyor Carod: no la torni a cagar i primer de tot posi d'acord les seves bases.
Senyor Saura: ha estat venent el tripartit des del minut 0 de la campanya. Trist, lamentable... en fi, ha de ser conscient del seu paper amb 14 escons al govern i aplicar polítiques d'acord amb els seus ideals
Senyor Montilla: vosté ha de dirigir un país sencer amb determinació i il·lusionant la gent, cosa que dista molt del que penso que són les seves possibilitats. Espero que segueixi perseguint el seu "amic" ZP amb les coses pendents de l'Estatut, ja que l'ha traït pactant amb ERC (Rajoy ja ha començat a fotre canya amb el tema)
Senyor Piqué: surti del PP i deixi-ho en mans dels radicals que acabaran enfonsant el partit a Catalunya.
Senyor Rivera: aprofiti els 3 o 4 anys següents per estar a la política i no faci molt el ridícul. No és més que 3 escons, no es cregui que és algú i comenci amb discursos que representa una part de l'electorat i tal.

Parlant de dirigir un país no hi ha ningú dels protagonistes que en sigui capaç. No han parlat de polítiques en aquests dies sino que han parlat de repartiments de poder. O sigui no m'alio amb qui farà una política més social o nacionalista (com han venut aquests dieS) sino amb qui m'otorgarà més quota de poder.

Necessitem una classe política millor i això s'aconsegueix amb formació des de la base. Els partits polítics estan plens de gent amb millor o pitjor voluntat. Els que accedeixen a dirigir desconeixen les bases de la política: necessitats del país, relacions amb l'exterior, empatia amb les persones... això ha de sortir de la universitat i de l'experiència. En l'antiguitat els imperis els dirigien uns consells de savis que eren gent amb molta experiència... n'hauríem d'aprendre.

Em fot fàstic la política catalana. Ens tornaran a donar pel sac des de Madrid... com sempre

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios: