jueves, julio 03, 2008

La roja ganó

-- Dos días en la vida (Jarabe de Palo) --

/*Pre: la frase d'avui será "¿Qué tiene que ver el tocino con la velocidad?", mucho mejor que "la gimnasia con la magnesia"*/

El Diumenge Espanya va guanyar l'Eurocopa de futbol. Defineixo el tema futbol perquè ha interessat que anés més enllà, barrejar-ho amb la política, el patriotisme, el toro, el pollo i tal. Personalment em vaig alegrar que guanyés perquè a la llarga simpatitzes amb un equip o altre. Això NO vol dir que sigui nacionalista espanyol o català, indepentista, botifler, camallarg o curt de gambals. Simplement és futbol, 22 tios darrera d'una pilota i uns quants mil·lions de persones seguint aquest, per alguns, absurd esport.

Interessa polemitzar, preguntar a aquell qui vol que guanyi per a poder-lo censurar públicament després. És el que té treure pit: somos los mejores y españoles, coño! cridaven alguns pel carrer l'altre dia. Cal sentir-se orgullós d'un sentiment per haver guanyat un títol esportiu? Cal assenyalar amb el dit a aquell que no sent el mateix? Cal provocar dient que vols que guanyi un o altre?

Si en un partit prefereixo que guanyi el Madrid o el Celta sóc menys català? També podríem parlar que mola dir que vols que guanyi l'Athletic, el Betis o equips suposadament agermanats amb el Barça (que en el fons y un huevo!).

En fi, a disfrutar... si ens deixen!

Petons i abraçades

Raül

1 comentario:

Anónimo dijo...

1) Exemple de politització: que no es munti una pantalla gegant a Barcelona, com a tota ciutat espanyola: la gent hi hagués anat, hagués estat un èxit i, per tant, un gran servei al ciutadà, però el subconscient nacionalista i la dèria polititzadora ho va evitar.
2) Abans mort que agermanar-me amb el Betis.