miércoles, junio 04, 2008

Fi de la crisi de l'aigua?

-- Camins (Sopa de Cabra) --

Després de mesos d'anuncis d'apocalipsi s'ha aixecat parcialment el decret de sequera. Ha servit per saber que els ciutadans de Barcelona estem al límit de la salubritat pública (consumim 104 l /persona i dia quan el mínim que marca l'OMS és de 100), que el pressupost assignat als vaixells que portaven aigua de Tarragona, França (contaminada per cert) i Almeria era de 50 mil·lions d'euros i no sabem si els podrem recuperar i que definitivament els polítics són bastant ineptes.

La sequera enguany ha estat bastant severa. Resulta que en un mes ha plogut més que en la resta d'any i hem recuperat 30 punts en els embassaments de les conques internes (en part, també per les restriccions aplicades). La relació Espanya-Catalunya s'ha endurit una mica mes en aquest temps. Catalunya demanava ajuda pels transvassaments (aquells pels que ens havíem manifestat i que no enteníem fa uns anys perquè suposàvem destinats a urbanitzacions de luxe, camps de golf i Marina d'Or varis) però el govern central no volia autoritzar res que els afectés en les eleccions generals, per tant "no meneaio".

Per la seva banda van començar a aparéixer estaques enmig de propietats privades i que òbviament preparaven certs transvassaments cap a les conques que alimenten la ciutat de Barcelona. Això va crear confusió a més de cabreig general cap al govern (per actuacions amb nocturnitat i "alevosia") i cap a la gent de Barcelona per allò de centralistes, lladres, explotadors de recursos...

A més el propi tripartit es trobava dividit. Alguns volien transvassaments, altres no... tot depenent del rèdit electoral que això els suposés. No fos cas que ens poguèssim posar d'acord i evitèssim polèmica. Com som així de burros això es traduïa en tensió interna al país/nació.

De mentres ZP & Co s'ho mirava amb calma només autoritzant moviments quan els pantans van arribar al 20% de capacitat (excepcionalitat). En aquest moment es contracta Agbar per a poder tirar una canonada que transportés aigua des de la zona de TGN al costat de la ja en obres autopista AP-7. Paral·lelament hi havia un megacontracte per portar uns 700 vaixells al port de Barcelona plens d'aigua.

Tot això va dur a augmentar l'"odi" intern i extern cap a la ciutat de Barcelona: burgesa, hipòcrita, separatista/terrorista...

I arriba el maig... pluja i més pluja combinada amb les ja exposades restriccions (prohibició de reg amb aigua potable, res de piscines ni netejar cotxes, fonts ornamentals sense aigua...). Sortim de l'excepcionalitat (excepte en alguna zona de Catalunya que segueix amb problemes) i s'atura tot en sec. El tema dels vaixells és normal perquè no necessitem aigua de manera imminent. El tema de la canonada ja no ho sé. Confiem en una opció que produeix molta contaminació a més de consumir un munt com és la dessaladora que s'inaugurarà al maig. Malauradament aniran apareixent sequeres però ningú vol moure un dit per una via que pot ser polèmica i treure vots. Estem dirigits per horribles gestors que enlloc de dirigir el país amb habilitat només fan que posar pedassos arreu. Pedassos que lluny de solucionar res produeixen més problemes.

Som un país dividit, dividit pels polítics d'aquí i d'allà. Si no ens entenem nosaltres i els nostres dirigents no estan d'acord entre ells com hem d'aconseguir el que és just per a nosaltres?

Tenim una memòria molt limitada però casos de transvassaments com aquest ja els hem viscut cap a Mallorca (un vaixell ple d'aigua que es va haver de llançar perquè el vaixell acabava de ser pintat i es va contaminar) i fins i tot cap a Madrid.

Ens manipulen, se'n foten i enlloc d'empényer el país intenten evitar els problemes amb l'únic objectiu de mantenir la "poltrona" o ascendir. Egoisme polític que arrossega el país a la ruïna.... en fi, els catalans som així?

Petons i abraçades

Raül

2 comentarios:

joan-ganxet dijo...

Hola Raul, jo visc a Reus, però són d'un poble de la Ribera d'Ebre i es penós, veure com els poilitics fan dinars per parlar el tema de l'aigua. Cosa que ells no donen ni un euro del seu jornal o disminuexin la quantitat de buitres politics que ens escuren la sang.....i ells no fan res, viatgets, problemes amn el riu Segre i l'Embassament de l'Ebre...i que al final tot solventat...i ells dient NO, passaran cocrant i augmentan mes els seus sou fins que torni a haver-hi uns altres anys de sequera. Perè ja ho veus, els catalans callem vers el tema polític i hem d'aguantar tota la moreria i sidaques maleducats inadaptable de tot el món---PERO, ES IGUAL, ELLS COBREN IGUAL...
Una abraçada RAL de Joan-ganxet

joan-ganxet dijo...

Hola RAUL, crec que el tema de l'aigua t'haura interesast o almenys que algú et contesti. Si et plau. Tinc el blog --- joan-ganxet---opina d'alguna cosa-----joan de Reus