lunes, noviembre 20, 2006

Wii vs PS3 i XBox360

-- Abriendo caminos (Diego Torres y Juan Luís Guerra) --

No sóc un expert en el món de les consoles i menys tenint en compte que només he estat (i sóc usuari) d'una: la Gamecube de Nintendo. Els meus primers records recreatius a casa d'algun amic són l'Atari, Commodore, MSX, Spectrum, Amstrads varis (CPC464 i CPC 6128), Gamegear i Gameboy, Megadrive, SNES, N64, NeoGeo, PSOne, PS2, Gamecube, Nintendo DSLite i XBox 360. Aquestes són les que algun cop he tocat, però bàsicament he jugat amb les Nintendo 64 i GC i la PS2.

Ara arriba la nova generació de consoles. Els gegants són Sony i Nintendo i se'ls ha afegit Microsoft en els últims anys. La més clàssica de totes és Nintendo i serà la que re-revolucioni el mercat amb la nova Wii. El concepte és revolucionari, diferent, nou... comandaments inimaginables i sense fils, connexió a Internet, jocs absolutament diferents... La PS3 i la XBox tenen en comú que són màquines molt potents i per tant molt cares (600 €). La potència no sempre és sinònim de qualitat i la Wii ha optat per tornar a la senzillesa original de les consoles a més de sortir per un preu de 250 €.

Sony ha comés un error molt greu. La inclusió de la tecnologia Blue Ray ha retardat la seva aparició al mercat. Quan ha sortit al Japó i als EE.UU. la bogeria ha fet que les 400.000 unitats posades a la venda a cadascun dels mercats s'exhaurissin immediatament (quan a la primera setmana de la PS2 es van vendre 2 mil·lions d'unitats al Japó). A Europa no sortirà fins el març i per tant no concursarà a la campanya de Nadal. Finalment, l'última cagada és que el software no és estable i cal baixar-se actualitzacions almenys durant els primers mesos.

Microsoft va aparéixer molt aviat i "quién da primero da 2 veces". Comandaments inalàmbrics, connexió Wifi, possibilitat de contactar amb gent arreu del món i fer partides on-line... tremendament espectacular però penso que va sortir massa aviat i també molt cara.

La guanyadora de la campanya de Nadal serà Wii, sens dubte. La Gamecube ha estat abandonada l'últim any ja que els enginyers de Nintendo estaven desenvolupant software sense parar. El seu preu és més assequible que els competidors (250 €) amb joc inclós. Comandament inalàmbric amb detecció de moviment (http://es.wii.com/ on podreu veure vídeos), connexió Wifi i un gran catàleg de jocs. A més, la política de jocs és treure'n de simples, per tota la familia i molt divertits (amb els famosos minijocs presents a la saga Mario Party i Wario Ware, temàtiques clàssiques -futbol, motor, tennis-- amb els icons de la marca japonesa, jocs infantils...). El seu llançament és mundial: 8 de desembre. A Espanya serà el 9 ja que el 8 és festa. A les grans superficies ja es poden fer reserves i el màrketing ha estat ben barat degut als greus errors de Sony..."rodarán cabezas".

Per mi hi ha un guanyador: Wii

En fi, disfruteu del vostre dilluns.

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios: