viernes, septiembre 15, 2006

Això no val!

La premsa ha anat plena aquesta setmana de l'acord del Barça amb Unicef. Orgull blaugrana per totes bandes, club solidari, més que un club, bla, bla, bla.

Avui surt una noticia que em sobta. Audi regalarà un Q7 a cadascun dels membres de la plantilla. Cadascun d'aquests tancs val 72600 € que multiplicat per una plantilla d'unes 30 persones fa un total de 2.178.000€, això vol dir 100 mil·lions de pessetes més que el que el Barça donarà a Unicef.

A partir d'aquí es poden obrir moltes reflexions. La primera que molts patrocinadors del Barça no surten a la samarreta però que aporten molts diners al club i s'aprofiten de la seva imatge. La segona que és obscé regalar un cotxe de més de 10 mil·lions de pessetes a jugadors que no ho necessiten, ara els toca a ells decidir què en fan (acumular, vendre, cedir...). La tercera que si volem ser un club solidari cal ser-ho des de totes les vessants i no només en la del màrketing directe...

Ja n'hi ha prou de comerciar amb la solidaritat! Realment és important portar Unicef a la samarreta? Aquesta organització no la coneix tothom ja? No es pot donar una part del pressupost del club a ONG's diverses (més del 0,7 % si us plau!) sense haver d'escampar-ho als 4 vents? El mateix que es fa amb els jugadors d'intentar que aprenguin el català no es pot fer amb el tema solidari (part del sou que vagi destinat a la causa que ells vulguin, per exemple)?.

No ho sé nois. Abans estava convençut d'això d'Unicef però ara ja... no estic tant segur.

Petons i abraçades

Raül

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Rumors d'una oferta espatarrant (400 quilos per 10 anys) d'una empresa esportiva (Nike?)interessada a vestir el Barça. Conseqüència directa (buscada?)de l'operació UNICEF?

Chan Chan...

Pau

Anónimo dijo...

nike explota nens a l'àsia que fan els seus productes. Que s'associi nike amnb unicef neteja la seva imatge. casualitat?
tot i això, un aplaudiment per al gest del barça. critiquem primer a tothom que no fa res i després comencem a millorar allò de qui fa una mica però no suficient. dic jo.