lunes, agosto 01, 2005

Revolució!

Hola a tots!

Divendres passat vaig veure la pel·lícula "Diarios de motocicleta". Aquesta pel·lícula explica el viatge que va fer Ernesto "Che" Guevara (o Fuser com li deia el seu company) per tota llatinoamèrica. En aquest viatge va poder veure les diferents formes de fer i pensar de la gent arreu del continent.

En una de les escenes s'enfronta a un capatàs que va recollint gent per treballar a la mina. No escull tothom, només als homes més forts. En aquella regió no hi havia altra manera de guanyar-se la vida. També parla amb un home del camp que li explica com el van fer fora de les seves terres per interessos econòmics.

En fi, són moltes les experiències que van forjant la personalitat d'un dels revolucionaris més famosos (i probablement més desconeguts) del segle XX.

La pel·lícula (almenys a mi) et fa plantejar moltes coses. Revolució... n'hi ha hagut moltes al llarg de la història: russa, francesa, cubana... totes elles han significat canvis en la Història i són ben conegudes i tractades en molts llibres (algunes d'elles escrites pel bàndol guanyador...). Què porta a algú a aixecar-se contra el poder establert i lluitar per un ideal? Quina situació extrema porta a mobilitzar tal quantitat de gent?

Em plantejo això ara que hi ha tantes coses que no funcionen bé. Com podem canviar-les? Com podem redirigir el rumb de la societat? Com podem variar normes, regles i estructures? Com podem donar veu als desconeguts? Com podem ajudar els més desatesos? Com podem equilibrar la balança? Com podem donar a conèixer i combatre les injustícies?

Massa preguntes i poques respostes a no ser que molta gent estigui disposada a sacrificar coses per a un món millor. Però clar... millor... qui pot jutjar què és millor o què és més just? Just vol dir que em paguin un preu adient al meu treball, millor vol dir que tothom tingui accés a les necessitats bàsiques (menjar, aigua, higiene, medicines...), equilibrat vol dir que tothom tingui les mateixes oportunitats sota les mateixes condicions, adequat vol dir que mirem els altres amb el cor i ens oblidem de prejudicis i estereotips... oblidar l'odi de sèrie... "un hombre no es más que un hombre y si hay Dios así lo quiso".

Aixequem-nos doncs i lluitem per allò que somniem! Qui s'apunta? Com ho fem?

Petons i abraçades

Raül

No hay comentarios: