miércoles, mayo 11, 2005

Busques pis?

El fet de buscar pis et fa aprendre molt... hipoteques, mibor, euribor, comercial, finca regia, AA, cocina office, ideal parejas, para entrar a vivir... són tot de termes que al cap d'un parell de mesos et sonen familiars.

Agafes un anunci i el mires... fa bona pinta i et decideixes a trucar. Aquí ve el primer truc: si diu el preu i sembla assequible (terme que després discutirem) probablement és una caixa de mistos (una mica més gran dels 30 m2 que proposa la ministressa... tot i que ella viu en un pis de més de 200m2), en canvi si diu els metres i no el preu millor seure que t'enduràs un bon ensurt.

Total, que concertes una cita per a veure el pis i et trobes de cara amb aquest gran personatge... el comercial. N'hi ha de totes les mides i colors però tenen un punt comú: la verborrea. Això sí tots volen el millor per a tu (o això diuen). Es mouen en termes com "muchas posibilidades", "zona inmejorable", "gran oportunidad".... Ara, l'altra em van dir la millor: "piso caliente". Clar et diuen això i tu ja penses vés a saber què (deixo les vostres ments que treballin amb aquesta frase). El paio es referia a que tenia moltes visites. De fet ells ja fan coincidir horaris de visites per a què t'esperis i vegis com parlen amb l'altra persona davant teu... en concret em vaig creuar amb una noia que acabava de visitar el pis i en veurem li va agafar una sensació d'angoixa en plan Gollum... el pissssssss éssssss meeeeeeeeeeeeeeeuuuuuu.

I després hi ha el tema preus. Quan et diuen un preu i el pis és de segona mà li has de sumar un 10% (pel tema traspàs de nom, notaria i xoriços varis). Un cop li has sumat això (que ja deu sortir maco el tema) afegeix-li les obres i els mobles (que aunque sean IKEA se va otro pico). Ah! i a part està el tema de la hipoteca que té els interessos fixes (4' pico) o variable (Euribor +0,5% per exemple)... en fin una pasta.

Això què vol dir? Doncs que et plantes amb una hipoteca de més de 1000€ per un habitatge mig digne... després paga comunitat, aigua, gas, cotxe, pàrking, viatges, escoles, vicis varis.... una alegria vamos. Ara començaran a penjar anuncis de "ideal tríos" perquè sino no pots ni respirar(Ronaldinho no conta que a sobre de tenir el sou que té el pis li paguen).

Busqueu, busqueu!!!!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Molt gran, cuando busque piso ya hare una replica. Per cert la pagina perd cursileria, i això m'agrada, queda menys per parlar de perversitats :)
Proposo un tema, ... la figura de l'assessor.
Apa mako ens veiem ... dissabte?