martes, febrero 12, 2008

De WMC i vagues

-- El silenci del meu cor (Kairoi) --

Una de les capacitats humanes que desenvolupem més ràpidament és el de l'amenaça. A res que tenim una mica d'ascendència sobre una altra persona l'amenacem amb deixar-la de banda si no fan el que nosaltres volem.

Un exemple actual és el WMC (World Mobile Congress) que té lloc a Barcelona des de fa 2 anys. És una fira que disfruto molt primer perquè tinc la sort de poder assistir-hi i perquè m'agrada la tecnologia. És una fira que marxarà de Barcelona un dia o un altre i cal aprofitar-la mentre estigui per aquí.

El cas és que portem anys sentint que si marxaran perquè hi ha molta delinqüència, els hotels són molt cars, bla bla bla... a més com a argument general parlen que la fira deixa 150 mil·lions d'euros a la ciutat. Anem per parts:

1. On deixen aquests diners? El meu compte corrent no puja gens ni mica aquests dies, com a molt baixarà pels danys colaterals per no poder agafar metros o anar a restaurants que seran més cars aquesta setmana. Doncs els diners es queden en restaurants i hotels (gremi de l'hosteleria), part en el transport i la majoria en el Bagdad i locals del mateix gremi (hosteleria també?). La realitat és aquesta. El volum de negocis que es fa és molt alt però poca cosa es queda a Barcelona / Catalunya / Espanya. Serà cosa de la manca d'habilitat dels nostres polítics que estan més preocupats per la campanya que per crear riquesa real al país. Lloc on hi ha infinitat de bones empreses que no poden competir al món tecnològic per manca d'oportunitats... i la pa$ta circulant a la Fira de Barcelona.
2. Amenaces: aquells que hagueu anat per Europa sabeu que arreu hi ha delinqüència. A mi em van obrir la motxilla a la civilitzadíssima Amsterdam, veus robatoris a Londres, París, Praga, Lisboa... I els preus? Suècia, Dinamarca o Alemanya no pujaran els ja de per sí cars preus? El que succeeix es que es mou tanta pasta als gremis ja comentats que aquests pressionen per a moure aquesta fira cap a la seva ciutat. Als congressites els és igual perquè total és canviar un vol i gaudir de les bondats de locals de moral distreta diferents. Menjaran pitjor però la posaran en calent igualment.

El tema de les vagues només una reflexió ja que el tema dóna per un post sencer... per a protestar cal fotre sempre l'usuari final que no té cap mena de culpa? Tant de bo aconseguiu el que necessiteu però perquè haig de patir jo? No podem crear noves formes de protesta?

Petons i abraçades

Raül

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Jo si tingués un hotel també apujaria els preus. Paguen les empreses dels allotjats, generalment multinacionals amb marges de beneficis brutals, així que m'és igual.

El truc dels "diners que deixala fira a la ciutat" està en el fet que, probablement, dels beneficis extres que treu l'empresari hoteler o restaurador, ni el cuiner, ni la dona de la neteja ni el recepcionista veuen ni un ral.

N'hi ha per estar-ne orgullós que Barcelona aculli la fira més important del sector, però és trist, com dius, que no s'aprofiti per promoure la pròpia indústria. Al final, com sempre en aquests casos, queda com un esdeveniment elitista del que només treuen partit uns quants.

A afegir a la llista de cartes de protesta algun tipus de referència als puticlubs de la ciutat i a la seva clientela formada per empresaris casats i obesos, futbolistes alcohòlics i taxistes oients de la COPE. Cal informar a tothom d'on passen la nit els participants d'aquestes fires.

Anónimo dijo...

¿Dónde está la crónica del teatro del otro día? jajajajaja

Un besote