jueves, enero 24, 2008

19 G?!?!

-- Get a Grip (Aerosmith) --

La porta de El periódico d'avui era esfereidora. Un 19-G gegant després de: 11-S (NY), 11-M (Madrid) i 7-J (Londres)... Segons sembla aquest cap de setmana s'estava planejant un atemptat suicida a diferents transports públics. Les raons no queden clares i òbviament perden valor quan entren en joc vides humanes (i innocents!).


La portada de El Periódico és molt sensacionalista. És un titular per vendre. Segons sembla un informador de la policia ha declarat tot el que ja s'ha publicat. El debat a obrir és molt important... realment estem preparats per a rebre noticies d'aquest tipus? Què implicarà això en el barri del Raval, en el llocs de reunió i pregària... augmentarà el desconeixement interessat de la cultura musulmana que per d'altra banda té moltes vessants que tampoc coneixem. És una religió que es basa en moltíssimes interpretacions diferents de les paraules del Profeta. Us recomano Los Orígenes del Islam de Juan Vernet.

Estem acollonits en general i l'acolloniment porta a rebuig, males mirades, ghettos i paraules gruixudes. Quan ens toca de prop reaccionar de forma freda és impossible. Hi haurà gent que encara lluitarà però d'altres seran persones viscerals. Si desapareix la persona que més estimes del món què faràs?

Desprecio el terrorisme però no la revolució. Crec que hi ha una diferència bastant considerable. Matar mai té sentit, mai aporta res, mai ens portarà a res bo. Les bombes serveixen per destruir i nosaltres volem construir. Parlar, entendre'ns, buscar punts en comú i lluitar per a destruir fronteres... utopies impossibles però necessàries.

Feina en tenim... ens hi posem?
Petons i abraçades
Raül

No hay comentarios: